Zweden is het grootste land van het Scandinavisch schiereiland en grenst in het noorden en westen aan Noorwegen, in het noordoosten aan Finland en is in het zuiden verbonden met Denemarken door de Öresundbrug. 

 

Informatie over Zweden

Zweden heeft nog relatief grote gebieden met ongerepte natuur, voornamelijk in het noorden. Het zuiden heeft niet het ruige landschap van het noorden, maar maakt dit goed met vriendelijk glooiend, vruchtbaar land met eindeloze bossen en een gematigder klimaat.

Informatie Småland

De gemeente Västervik is vernoemd naar de stad (tevens hoofdstad van de gemeente) gelegen in de Tjust archipel aan de Zuidoost kust van Zweden.

 

Informatie Västervik

De scherenkust waar Zweden onder andere zo bekend om is begint ter hoogte van Västervik en Loftahammar. Dit deel van de scherenkust wordt de Norra Tjust Archipel genoemd, door velen beschreven als misschien wel de mooiste archipel van Zweden!

Informatie Scherenkust

Loftahammar is een havendorp in de bekende regio Småland aan de zuidoost kust van Zweden. Loftahammar ligt aan een baai middenin de wonderschone scherenkust (Norra Tjust archipel) met zijn rotsen en duizenden eilanden.

Informatie Loftahammar