Waarom op vakantie in Zweden

Zweden, vakantieland bij uitstek!

Zweden, het land van eindeloze ruimte, duizenden meren, uitgestrekte wouden en een spectaculaire kustlijn. Maar naast de overweldigende natuur een land met een indrukwekkende historie en rijke cultuur. Een land waar vrijheid en gastvrijheid hoog in het vaandel staan en de mogelijkheden onbeperkt zijn. Onze service en vakantiehuizen zijn dit dé ingrediënten voor een geweldige vakantie in Zweden!

 

Op vakantie naar Zweden vanwege de zon?!

Om maar wat vooroordelen weg te nemen, Zweden is niet duurder dan Nederland en Zweden is ook niet koud. Althans, niet in de zomer! Door de lange dagen en het specifieke klimaat zijn er in Zweden zelfs bovengemiddeld veel zonuren en relatief weinig regendagen in de zomer. Bovendien is er in Zweden nog sprake van 4 echte seizoenen, waardoor ook een vakantie buiten de zomer ook aan te bevelen is.

 

Natuur, cultuur en historie

Om daar nog een paar overduidelijke voordelen van Zweden als vakantieland aan toe te voegen: ongerepte natuur, oneindig veel (water)sport mogelijkheden, gastvrije Zweden, een overheerlijke Zweedse keuken en een rijke historie gecombineerd met alle moderne gemakken. Voor diegenen die nog nooit op vakantie naar Zweden zijn geweest staat een bijzonder aangename kennismaking te wachten. En iedereen die het vakantieland Zweden kent weet waar we over praten en kan dit waarschijnlijk beamen.

 

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van Zweden is, zowel per auto als per vliegtuig, goed. Géén overbezette tolwegen in de verzengende hitte en de mogelijkheid om een groot deel van de reis op een relaxte manier met de auto op de boot door te brengen. Vliegen is een goede optie vanaf Schiphol naar Linköping, waar u een auto kunt huren.

 

De regio Småland

Zweden strekt zich uit over een lengte van 1572 kilometer vanaf de meest zuidelijke provincie Skåne tot aan Lapland tegen de grens met Noorwegen en Finland. Zweden leent zich bij uitstek voor een rondreis door alle verschillende landschappen en langs de traditionele dorpen en moderne steden. Het land is echter veel te groot om in slechts een paar weken een compleet beeld te krijgen of op zoek te gaan naar de meest geschikte plek. Sweeds heeft wat vooronderzoek voor u verricht en een regio in Zweden gevonden waar alle voordelen van het land zo goed mogelijk samenkomen. Dit is de regio Småland en dan specifiek de gemeente Västervik aan de Oostkust.

Bekijk hier al onze vakantiehuizen in Zweden!