Waar zit Sweeds

Kantoor Zweden in Loftahammar

Het Zweedse kantoor van Sweeds bevindt zich in Loftahammar, gemeente Västervik, midden in de Norra Tjust archipel. Ondanks het feit dat het dorp officieel maar 432 inwoners heeft, heeft het met 2 jachthavens, 3 restaurants, golfbaan, spa, supermarkt, bakker, veerdienst door de archipel en VVV kantoor een belangrijke rol in de wijde omgeving. Dat heeft Loftahammar te danken aan de tienduizenden Zweden die er hun vakanties en vrije weekeinden doorbrengen. In hun eigen vakantiehuizen of in die van familie en vrienden.

 

Directe omgeving, gemeente Västervik

Met de auto of boot kunt u een bezoek brengen aan de stad Västervik waar de gemeente haar naam aan ontleent. De historie van Västervik gaat heel lang terug en dat is te zien aan de oude binnenstad die direct aan de haven is gelegen. Restaurants, terrassen, winkels en de vele evenementen zorgen 's zomers voor een bruisende sfeer, wat een bezoek meer dan de moeite waard maakt.

 

Rijk der vijfduizend eilanden

Met de veerboot of huurboot kunt u een of meerdere, van de in totaal vijfduizend, eilanden in de archipel aandoen. Geniet van het leven op het brakke (mildzoute) water en neem een duik vanaf de boot of een van de vele stranden. Voor de lunch of het avondeten schuift u aan bij een van de diverse restaurants op de eilanden, de traditionele vismaaltijden zijn gegarandeerd krakend vers!

 

Allemansrecht

Ook de liefhebber van wandelen en fietsen kan zijn hart ophalen. Volg de wegen of wijk van de gebaande paden en creëer uw eigen route. Het Zweedse ‘allemansrecht’ geeft u de mogelijkheid om alle bossen en velden te betreden zolang u dat met respect voor de natuur doet.

 

Regio Småland en Stockholm

Dit is nog maar een fractie van wat deze prachtige regio u kan bieden. Met de auto rijdt u binnen anderhalf uur naar steden als Linköping, Söderköping en Norrköping. Ook het pretpark ‘Astrid Lindgren’s Värld’ en de grootste dierentuin van Noord-Europa in Kolmården (met o.a. een safaripark en dolfinarium) liggen op afzienbare afstand. Een bezoek aan het indrukwekkende Stockholm behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Vanaf Loftahammar is het ongeveer tweeëneenhalf uur rijden. Kijk verder op de website voor overige activiteiten die uw vakantie tot een onvergetelijk avontuur maken.

 

Ook in Nederland kunt u voor een persoonlijke toelichting of aanvullende informatie bij Sweeds terecht. U kunt ons bereiken op telefoonnummer +46(0)493 61001.

Bekijk hier al onze vakantiehuizen in Zweden!