Vissen in Zweden

Het goede viswater, de duizenden eilanden en baaien en de vakantiehuizen aan zee maken een ideale combinatie voor een geslaagde visvakantie. In de wateren van gemeente Västervik wordt niet voor niets jaarlijks een zeer bekende europese snoekviswedstrijd georganiseerd. 

Sweeds verhuurt vakantiehuizen en boten in het visseizoen tegen zeer concurrerende prijzen. Al vanaf € 80,- per persoon verblijft u in een luxe vakantiehuis vlak aan zee! Om goed te kunnen vissen heeft u uiteraard een boot nodig, bij Sweeds kunt u dan ook motorboten huren. Afhankelijk van de ligging van uw vakantiehuis ligt uw boot in de haven van Loftahammar of aan de privésteiger van uw vakantiehuis. De boten zijn 4 - 4,5 meter lang en zeer geschikt om mee te vissen. Wilt u graag weten waar het beste gevist kan worden? Boek een visgids op fishingday.se die je alle tips en tricks meegeeft voor een succesvolle visvakantie. Vissen in Loftahammar, Västervik


Het hoeft niet moeilijk te zijn om een vis te vangen in de wateren van de Tjust Archipel in zuid Zweden. Er leeft namelijk genoeg snoek, baars en zeeforel. Het is zelfs mogelijk om een flinke zalm aan de haak te slaan! Ook in de vele meren in de omgeving van Loftahammar kunt u vissen op snoek, baars en forel. U kunt uiteraard op eigen houtje gaan vissen (denk wel aan een visvergunning voor het vissen op meren), maar er zijn ook mogelijkheden voor vistrips met gids. 

 

Snoek vissen in Zweden


Het vissen op snoek is zeer populair in Zweden. Afhankelijk van de watertemperatuur start het snoek visseizoen in Zweden in het voorjaar rond half april en eindigt in oktober. In het voor- en najaar zijn de snoeken te vinden in de ondiepere wateren, terwijl deze in de zomer de diepere wateren opzoeken. Ondanks dat er veel snoek te vinden is, is nog niet gezegd dat je niet je best moet doen om ze aan de haak te krijgen. Voor beginners kan het raadzaam zijn een dag met een gids op pad te gaan om zo de kneepjes van het vak beter in de vingers te krijgen en om te zien waar je de snoeken kan vinden. 

 

Visregels in Zweden

 

Hier vindt u een link naar de brochure met de belangrijkste regels die gelden in deze omgeving: Visregels in de archipel

 

De Oostzee, Zweden


De Oostzee of Baltische Zee is de zee die ruwweg tussen Zweden, Finland, Polen, Duitsland, Denemarken en de Baltische staten ligt. Nog niet zo lang geleden was de Oostzee een meer, maar na het smelten van de gletsjers zo'n 10.000 jaar geleden is 's werelds jongste zee en Europa's enige binnenzee ontstaan. De Oostzee is brakker dan de Noordzee en heeft een geringer getijverschil. Brak water is water dat een hoger zoutgehalte heeft dan zoet water maar niet zoveel als zee water.

"De Tjust Archipel is een fantastisch visgebied en dé ideale plek voor een visvakantie"