Stedentrips in Zweden

De natuur van Loftahammar is bijzonder en de inwoners van het dorp zijn dan ook ware buitenmensen. Maar de natuur lijkt ook het stadse leven te beïnvloeden. Zweedse steden zijn ruim opgezet, kleurrijk en schoon. De mode, het design en kunst zoals glasriket (glasblaaskunst) zijn volop terug te vinden in de vele boetiekjes en ateliers die het straatbeeld bepalen. Een paar van de steden en stadjes die vanaf Loftahammar te bereiken zijn worden hieronder uitgelicht.

Västervik
Op 50 kilometer ten zuiden van Loftahammar ligt het havenstadje Västervik, onder andere bekend geworden om de jachtbouwindustrie. Gezellige winkelstraten en terrasjes aan het water maken een bezoek aan Västervik de moeite waard. Op de website www.vastervik.com vindt u informatie over alle activiteiten en cultuur die de stad te bieden heeft.

Soderköping
Op 80 kilometer ten noorden van Loftahammar vindt u Söderköping. Vanaf dit middeleeuws aandoende stadje loopt het Gotakanaal uit in de Oostzee. 's Zomers zorgen vele boten, wachtend op schutting van de sluis, voor de nodige gezelligheid! Meer informatie vindt u op www.soderkoping.se.

Norrköping
Net voorbij Söderköping op 90 kilometer van Loftahammar ligt Norrköping. Deze stad heeft een ruim winkelaanbod in het oude centrum, maar ook in een aantal overdekte winkelcentra op loopafstand van het oude centrum. Het oude industriële hart van de stad is bijzonder fraai gerestaureerd. Meer informatie vindt u op www.upplev.norrkoping.se.

Linköping
95 Kilometer van Loftahammar ligt Linköping. De charme van deze stad zit 'm in de grootte; groot genoeg om alles te hebben en klein genoeg om alles ook nog in de buurt te hebben! Lees meer op www.visitlinkoping.se.


Stockholm
De hoofdstad van Zweden ligt op 250 kilometer van Loftahammar. Een of twee dagen naar Stockholm behoort dus tot de mogelijkheden. Een bezoek is beslist de moeite waard! Voor meer informatie kijkt u op www.visitstockholm.com

"Zweedse steden zijn ruim opgezet, kleurrijk en schoon. Zeker een bezoek waard!"