Attractieparken in Zweden

Kolmården djurpark


In 1965 is Kolmården Wildlife dierentuin geopend en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste dierentuin van Noord-Europa. In de dierentuin vindt u een groots opgezet tijgerhuis, olifanten, gorilla's, antilopen en nog veel meer. Het park heeft een 'Marine World' (zee wereld) en een dolfinarium met een populaire dagelijkse show. Er is een safaripark waar u doorheen kunt rijden met uw eigen auto. Sinds 1998 is er ook Bamses Värld, een attractie over het bekende Zweedse stripfiguur Bamse.

 

Kolmårdens Djurpark is een aanrader! Ga naar www.kolmarden.com voor meer informatie.

 

 

Astrid Lindgrens värld en Pippi Langkous


Astrid Lindgrens wereld is een theater- en themapark waar bezoekers de personages van Astrid Lindgren in hun echte werelden kunnen beleven. Ontmoet ze allemaal! De medewerkers vertolken scènes uit boeken en improviseren gebeurtenissen waar kinderen aan mogen deelnemen. 

 

Bezoek de website voor meer informatie: www.alv.se

 

 

Elandenpark Virum


In Virum is een elandenpark waar je elanden van dichtbij kunt bekijken. Je kunt een safari doen waarbij je de elanden kunt aanraken en voeden.

 

Bezoek de website voor meer informatie: www.virummoosepark.se

 

 

Nils Holgerssons värld


In dit multi thema park vind je 3 amusementsparken onder 1 dak; cultuur, aktiviteiten en avontuur. Geschikt voor het hele gezin.

 

Bezoek de website voor meer informatie: www.nhvpark.com

 

 

Busfabriken


De Busfabriken vind je zowel in Norrköping en Linköping, en is een overdekte speeltuin van de jungle. Hier zijn klimrekken, glijbanen, hangbruggen, kruip paden, ballenbakken, reuze ballen, trampolines en alles wat nodig is voor een dag stoeien en spelen! Voor de jongsten is er een babyhoek.

 

Bezoek de website voor meer informatie: www.busfabriken.se

"Op safari door de grootste dierentuin van Noord-Europa"